Vineriet

I 2008 blev vingårdens vineri opført og udstyret med moderne vinificeringsudstyr fra Italien.

Vineriets samlede tankkapacitet udgør 20.000 liter, og samtlige tanke er udstyret med kølestyring.

Efter høst, afstilkning og sortering, foretages vinificeringen på traditionel vis.

Alle processer, i forbindelse med fremstillingen af vingårdens vine, foregår således på vingården.

Hvert år giver sin helt egen vin, alt efter sæsonens klima og vejrlig.

Vineriet er selvfølgelig underlagt Fødevarestyrelsens kontrol.

Vinmarken

Vinmarkens areal er på 4,5 hektar.

Hovedparten, ca. 70%, er grønne druer af sorterne Solaris, Muscaris, Orion, Villaris og Mertzling. Resten er blå druer af sorterne Cabernet Cantor, Leon Millot og Rondo.

Hele vingården er indhegnet med dyrehegn. Der er plantet læbælte rundt om hele arealet, samt på tværs af arealet således at vingården er inddelt i 4 parceller.

Samlet udgør rækkernes længde ca. 15 km. hvortil der er anvendt ca. 3.100 stolper og 102 km. ståltråd.

 

Brænderiet

Nyholmgaard brænder selv alkohol til vingårdens hedvine, kirsebærvine og Pommeau.

Etableringen af brænderiet, er med til at sikre en konstant udvikling og fastholdelse af vinenes kvalitet.