trommesæt

Akustisk eller et elektrisk trommesæt?

Hvis du vil købe et trommesæt, så bør du først overveje om du bør købe et akustisk eller et elektrisk trommesæt. Siden 1970’erne og 80’erne har trommespillere nemlig kunne vælge de moderne elektroniske trommesæt, der kan kobles til en computer, så du kan eksperimentere med nye lyde. Der er dog fordele og ulemper ved begge typer trommesæt, som du bør overveje, inden at du vælger om du vil købe et elektronisk eller et akustisk trommesæt. 

Elektronisk trommesæt

Et elektronisk trommesæt er smart, hvis du gerne vil skabe din egen musik via en computer, der tillader at sammensætte musik fra mange forskellige instrumenter. Det giver dig rig mulighed for at eksperimentere med forskellige lyde og skabe dine helt egne, unikke toner. I dag er elektroniske trommesæt desuden lavet så gode, at de næsten lyder som et akustisk trommesæt. Nogle trommeslagere oplever dog at charmen ved at spille på trommer forsvinder med et elektronisk trommesæt, fordi det elektroniske sæt ikke skaber så høje lyde, som et såkaldt ægte trommesæt. Netop derfor er et elektronisk trommesæt et godt valg hvis andre bliver generet af at du spiller på trommer. Med et elektronisk trommesæt vil du ikke genere andre i så høj grad, som du vil med et akustisk trommesæt.  

Akustisk trommesæt

Et akustisk trommesæt anses af mange trommeslagere for at være et ægte trommesæt. Dette er den oprindelige model, der dog ikke nemt kan kobles til en computer. Mange trommeslagere, som begynder med at spille på et akustisk trommesæt, vil finde det svært at skifte et et elektronisk trommesæt, fordi lyden og følelsen af at spille vil være markant anderledes. Et akustisk trommesæt er et idéelt valg, hvis du skal spille live koncerter, fordi det både i udseende og i lyd vil give tilskuerne den bedste oplevelse. Lyden er dog så høj, at du kun bør købe et akustisk trommesæt, hvis du har adgang til et studie, hvor du kan øve dig. Ellers risikere du at andre i husstanden og dine naboer vil blive generet af at du spiller på trommer.