Derfor skal man vælge trapezplader til taget

Der er meget at tage stilling til, når man enten bygger nyt eller renoverer sit hjem. Vi kan dog ikke glemme, at især et godt tag er særdeles vigtigt, når man vil have et godt hus. Et slidt og utæt tag kan nemlig forårsage fugt, som i værste tilfælde kan føre til blandt andet skimmelsvamp. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i sagerne og vælge et tag, der kan holde i mange år, og et man realistisk set kan vedligeholde.

Der findes mange forskellige tagpladetyper, og vi skal ikke kunne sige dig, hvad der er bedst, men hvis du har kig på trapezplader, så vil det typisk være til garager og carporte, udhuse, udestuer og overdækkede terrasser. De kan selvfølgelig også bruges andre steder. Nogle af fordelene ved dem er:

  • De er nemme at komme til for penge
  • De er nemme selv at lægge selv.
  • De kan give et skønt lys fra oven

Når det er sagt, kan man desuden med fordel tage en snak med sin tagpladeforhandler, for at finde ud af om det er den rette løsning.

Vedligeholdelse af trapezplader

Denne tagtype er forholdsvis nem at vedligeholde. Du kan sågar få pladerne med en overflade, der renser sig selv, så du slipper for en del arbejde. Ellers må man sørge for at rengøre dem jævnligt. Det anbefales, at man gør dette mindst 4 gange årligt. Der kan nemlig komme både snavs og alger på taget, og man risikerer også, at der kommer frost- og fugtskader.

Den bedste måde at rense taget på er ved at bruge almindeligt vand og skrubbe med kost, som helst ikke er for hård. Taget holder dog ikke til, at man går på det, så man må givetvis bruge en stige eller gøre rensearbejdet fra jorden.

Andre typer af tagplader

Hvis det ikke lige er trapeztagplader du har brug for, så findes der naturligvis også mange andre slags tagplader. Tag en snak med din lokale forhandler. De vil sikkert kunne fortælle dig mere om blandt andet stålplader, eternitplader, betontagsten og desuden svare på dine spørgsmål.