Få bugt med smitte på din arbejdsplads

Hvad angår bekæmpelse af sitte på din arbejdsplads, så er den gode nyhed, at samme tiltag kan være effektive mod smitte af alt fra corona til influenza og almindelige forkølelser. Den dårlige nyhed er så, at det kræver handling og planlægning. Som arbejdsgiver kan og bør man ikke bare håbe på det bedste. Du bør i stedet for lægge en plan for hvordan du vil tage ansvar for dine medarbejdere ved at implementere tiltag, der vil hjælpe med at reducere smitten på arbejdspladsen. Dine medarbejdere vil uden tvivl sætte pris på, at du gør hvad du kan for, at de ikke bliver smittet når de er på arbejde. Følg derfor disse nemme tiltag for at få bugt med smitte på din arbejdsplads. 

Placer håndsprit dispensere på arbejdspladsen

Håndsprit er en effektiv måde at reducere smitte af alle mulige forskellige sygdomme mellem mennesker. Derfor bør håndsprit være nemt tilgængeligt på din arbejdsplads. På https://haandspritdispensere.dk/ kan købe mange forskellige typer håndsprit dispensere, så du kan købe den eller de typer der passer til de placeringer, som du har vagt. I forhold til placeringen af dispenseren, så bør de placeres der, hvor mange medarbejdere færdes og ved indgange og udgange til forskellige afdelinger. Du bør for eksempel sætte en ved kantinen. 

Tillad hjemmearbejde

Ved at tillade hjemmearbejde kan du ikke kun reducere smitte af corona, men også influenza og forkølelse. Forkølede medarbejdere bør enten tage en sygedag eller arbejde hjemmefra, så de ikke smitter deres kollegaer. Ved at opfordre medarbejderen til at blive hjemme får medarbejderen og den ro, der måske skal til for, at han/hun bliver hurtigt rask igen. 

Sørg for god ventilation og grundig rengøring

God ventilation og grundig rengøring er også vigtigt for at reducere smitte. Sørg for at arbejdspladsens lokaler har god ventilation og/eller at vinduer nemt kan åbnes. Sørg også for at lokalerne ofte rengøres grundigt. Det er især vigtigt at få rengjort områder hvro en medarbejder, der har været syg, har tilbragt meget tid. Hvis du vil gøre endnu mere, så kan du overveje at afholde teambuilding og lignende arrangementer udendørs, da risikoen for smitte er mindre udenfor.