Guide: Få fragtet dine varer sikkert til udlandet

Hvis du ofte skal sende store eller mindre varepartier til udlandet, eller hvis du bare har en enkelt forsendelse, som skal afsted ud i verden, kan det betale sig at vælge et professionelt fragtfirma, der har erfaring og ved hvad de laver, når det kommer til fragt til udlandet.

Når det kommer til fragt af kostbare varer eller dyr, er der ikke noget, der må gå galt – hverken når det kommer til selve fragten, eller når det kommer til papirarbejdet i forbindelse med told og så videre. Der kan du spare tid og besvær ved at vælge et firma, som sørger for det hele, og som kan klare fragt til udlandet uden problemer.

Fragt med fly eller skib?

Når du skal fragte stort gods til udlandet, skal du tænke på, hvilken transportform, der passer bedst til dine behov. Hvis dine varer skal langt væk til andre kontinenter, har du to valgmuligheder for transport. Du kan nemlig vælge mellem flyfragt og søfragt.

Flyfragt er det rette valg for dig, der gerne vil have, at dine varer kommer hurtigt frem. Det kan være en fordel, hvis du er under et tidspres, eller det kan være en fordel, hvis det eksempelvis er dyr, du skal have fragtet.

Hvis du derimod ikke har nogen stram deadline for, hvornår dine varer skal nå frem, kan du i stedet vælge at få dem fragtet med skib. Med et skib vil dine varer også komme forholdsvist hurtigt frem, men det tager selvsagt lidt længere tid, end det gør med fly. Søfart er derfor også oftere en billigere løsning, og så er det også bedre for miljøet at sende dine varer afsted til søs.

Hvad med bil?

Hvis dine varer ikke skal så langt, har du også mulighed for at få dem fragtet på hjul. Det er en fordel, hvis dine varer bare skal en tur ud i Europa, og hvor det ikke giver mening at sende dem med fly eller skib. Fragt med lastbil er således velegnet til de lidt mindre godstyper, hvor det stadig gerne må gå hurtigt.