En drone flyver i smukt solskinsvejr

Hvad kan en drone gøre?

Droner er forholdsvist nye som legetøj, der er tilgængeligt for alle. Kort sagt er droner fjernstyrede, flyvende robot, der holdes oppe af propeller og som en helikopter kan hæve sig lodret op i luften. En DJI drone også kaldet en mini drone behøver i modsætning til et fly ikke at rykke sig stadigt fra sin position for at holde sig oppe. Ligesom helikoptere kan de nemlig flyve ultrastabilt og holde sig samme sted. Det giver skønne oplevelser med at styre en flyvemaskine uden panik for, hvor den ender henne. Det gør det også muligt at bruge DJI dronen som flyvende kamera.

Kamera kan styres separat

DJI droner beregnet til at filme udendørs er forsynet med en gimbal, der er et fleksibelt stativ til kameraet, så kameraet kan styres uafhængigt af dronen. Mens DJI dronen holder sig i luften, kan du derfor filme vidt omkring den. Betjene dronens kamera kan du gøre ved at hente de rigtige apps til din telefon, for eksempel DJI GO 4 til de eftertragtede, men dyre DJI-droner.

Skal du skyde en hel spillefilm, bør du dog være opmærksom på, at batterilevetiden hos droner varierer kraftigt. Hvor DJI-droner for eksempel ved Mavec Mini-modellen kan være op til 30 minutter i luften, kan det variere meget fra model til model, hvor meget strøm de hver især bruger på at flyve.

DJI droner kan klare distancer og dårligt vejr

Hvor stor en omkreds, du kan flyve din DJI drone inden for uden at miste signal, varierer også. En drone i dyr prisklasse omkring de 3.000 kr. kan du let betjene på en afstand op til 2 km. Og droner er ofte forsynet med GPS, så de selv kan finde hjem igen. Hvis du bliver urolig under flyvning med dronen, har mange droner også stopknapper, så de lander sig selv og slukker.

Droner til udendørs flyvning nyder beskyttelse fra regnen grundet deres vandsikre rammer, og i forhold til modstand mod slag er dronerne sikrede til skiftende grader. Som et sjovt eksempel kan nævnes dronen Z8 HD Cam, der omkring ramme og propeller har sit eget lille plastikbur, så den ligner en luftbåren palle. Et design, der også gør den let at spotte i luften.