Eksamen i AWS kursus

Hvor skal du starte med AWS?

AWS (Amazon Web Services) er et kæmpe fag, med utallige muligheder og grene du kan specialisere dig indenfor. Derfor kan det også være ekstremt svært at finde hoved og hale i det hele. Hen over de sidste par år har vi set en stigende efterspørgsel efter kandidater, som har erfaring eller er uddannet indenfor for Amazon Web Services. Den stigende efterspørgsel har gjort flere og flere viser interesse for at tage AWS kurser og certificeringer, men mange ved ikke hvor de skal starte. Derfor vil jeg prøve at give et nemt og hurtigt overblik. 

Hvis du er helt ny og aldrig har beskæftiget dig med AWS før, så er det heldigvis relativt simpelt, så skal du starte med “AWS Technical Essential”. Dette kursus giver den den basale viden, så du kan danne dig det fornødne vidensfundament. Derudover vil du også have en større indsigt, der vil gøre det nemmere at tage en beslutning om hvad der er next step.

Du kan vælge og stoppe efter kurset omkring Technical Essential, men det er dog de færreste der gør det. Herfra deler AWS sig op i 3 grene: udviklere, SysOps Administratorer og løsningsorienteret arkitekt. Det er her den første svære besltning skal tages. Det er nemlig 3 vidt forskellige områder af Amazon Web Services du kommer til at beskæftige dig med, alt efter hvilken vej du går. 

Foundational, Associate og Professional  

Alle AWS kurser og certificeringer er overordnet opdelt. De tidligere omtale grene går alle sammen under denne opdeling. Du kan sammenligne det lidt med gymnasiet, bachelor og kandidat, bare indenfor Amazon Web Services. Jo mere du bygger på, jo mere specialiseret bliver du indenfor den gren du nu vælger at gå videre med. Hvis du er et sted i dit liv, hvor du søger nye udfordringer eller bare gerne vil styrke dit CV, så er AWS en helt unik mulighed for dig. Det er muligvis det bedste tidspunkt nogensinde, hvis man kigger på efterspørgslen efter kompetente kandidater, som har AWS uddannelse. Dertil er der uanede muligheder, som jeg også har belyst tidligere, når du først er kommet i gang.