Hvorfor du bør overveje at bruge epoxy til overfladelakering

Epoxy kan bruges til alverdens forskellige formål. Køb epoxy resin her. Du kan bruge epoxy til at fremstille æstetiske kunstværker i alle afskygninger, du kan producere de mest unikke smykker, du kan reparere skrammer og skader og meget mere. Noget af det, de fleste bruger epoxy til, er dog lakering. Mange bruger epoxy til lakering af gulve eller borde, men med epoxy er mulighederne, for hvad du kan lakere næsten uendelige.

Lakering af forskellige materialer

Epoxy kan bruges til at lakere en lang række forskellige materialer. Epoxy ser rigtig flot ud ovenpå træ, da den blanke og glatte overflade, som epoxy giver, kan få træet årer til at se rigtig smukke ud. Mange er begejstrede for at bruge epoxy til at lakere kulfiber. Når epoxy og kulfiber kombineres, bliver rigtig stærkt. Faktisk kan kulfiber beklædt med epoxy komme til at blive stærkere end stål. Selvom epoxy tit nævnes i forbindelse med træ eller kulfiber, kan det bruges til at lakere så meget mere end det. Epoxy binder nemlig utroligt godt til rigtig mange forskellige materialer. Det binder blandt andet utroligt godt til mineralske materialer som f.eks. træ, metaller, stål og jern. Desuden binder epoxy også rigtig godt til forskellige typer af plastik.

Hvordan du lakerer med epoxy

Inden du lakerer med epoxy, er det vigtigt at sikre sig, at den overflade, du vil lakere, er ren og pæn. Puds den grundigt af for urenheder, fedt eller lignende og slib evt. overfladen, hvis du ønsker et ekstra glat resultat. Vær ekstra grundig hvis overfladen har knaster eller andre tydelige skrammer. Når du har klargjort overfladen, skal du sikre dig, at den er helt tør, så epoxyen binder bedre. Start med at blande epoxyen efter anvisningen på pakken. Langt de fleste forhandlere sælger epoxy i en sammenpakning, som både indeholder base og hærder. Når disse to blandes, bliver de til en tyk masse. Begynd nu at påføre epoxyen på din overflade i tynde lag. Når epoxyen er færdighærdet, kan du eventuelt slibe overfladen endnu en gang, hvis det ønskes.