Kom af med din tandlægeskræk

Bliver du nervøs og måske endda bange, når du skal til tandlægen? Eller er dine børn angst for tandlægebesøg? Vi ved dog alle, at det er nødvendigt at tage til tandlægen, for at sikre, at tænderne forbliver sunde og raske. Du er bestemt ikke den eneste! Mange mennesker døjer af tandlægeskræk. Nogle er bange for nålene og andre frygter tandlægemaskinerne. Det er også meget almindeligt, at have tandlægeskræk, hvis man føler, at det er pinligt, at have dårligt tænder. Men der er heldigvis hjælpe at hente, når du vil komme af med din tandlægeskræk. Her er nogle tips til at komme af med tandlægeskræk. 

Vælg en tandlæge

Hvis du har tandlægeskræk, så er det utrolig vigtigt, at du vælger en tandlæge, der lytter til og respekterer din frygt. Nogle tandlæger har desuden mere erfaring med tandlægeskræk end andre, hvilket bestemt er en fordel. Du bør altså overveje at skifte tandlæge, hvis din nuværende tandlæge ikke udtrykker forståelse for din angst. 

Der er helt sikkert nogle af dine venner eller nogen i din familie, der også døjer med tandlægeskræk. Derfor er det en god idé at få dem til at anbefale tandlæger. 

Vær ærlig 

Når du skal til tandlægen, bør du informere din tandlæge om din tandlægeskræk. Du er nødt til at være ærlig og sætte ord på din frygt. Din tandlæge skal eksempelvis vide om din tandlægeskræk er forbundet med en frygt for nåle, maskiner, smerte eller pinlighed over dine tænder. Hvis du ikke er ærlig, så vil det være svært for tandlægen at vise hensyn og hjælpe dig med at komme af med din frygt. 

Du bør også huske på, at tandlæger har oplevet det hele før. De har mange andre patienter, der også har tandlægeskræk. De har også sikkert behandlet patienter med tænder, der er i endnu dårligere stand end dine. Derudover har de også succesfuldt hjulpet andre patienter med tandlægeskræk og med at behandle dårlige tænder. Derfor bør du have tiltro til, at de også kan hjælpe dig.