Rivejern på et bagepapir

Microplane rivejern – bedre snitning af dine grøntsager

De fleste har et rivejern stående et sted i køkkenet, men det er de færreste, som overvejer, hvor stor betydning det egentlig har. Når du snitter og river grøntsager, betyder det rigtig meget for slutresultatet, om dit rivejern er af god kvalitet eller ej.

Microplane rivejern er kendt for at være af rigtig høj kvalitet og bruges ofte af professionelle kokke. Nogle kalder dem sågar gourmet rivejern, fordi de typisk bruges af folk, som går meget op i madlavning. Teknologien bag dem sikrer at dine råvarer beholder mere smag, duft og saft, end hvis du bruger et almindeligt rivejern. Dette skyldes blandt andet, at kanterne er ætsede i stedet for standsede.

Du kan få Microplane rivejern i mange forskellige varianter. Der er stor forskel på, hvad du skal rive, og hvordan det skal rives, og derfor er det vigtigt, at du bruger den rette riveflade til formålet. Derfor laver Microplane både grovere og finere rivejern, som kan bruges til produkter såsom ost, nødder, muskatnød, gulerødder, chokolade, skræl på citrusfrugter, løg og kanel. De kommer også i forskellige farver, så du kan få det i din yndlingsfarve.

Det kan du bruge et rivejern til

Hvis du er i tvivl om, hvordan du får mest muligt ud af dit rivejern, så læs med her. Du kan nemlig bruge et rivejern til rigtig mange ting. Det kan være med til at elevere din madlavning og tage det til et helt nyt niveau.

Som en ting, kan du bruge rivejernet til garniture og anretning. Det kan for eksempel være, hvis du skal rive lidt trøffel eller parmesanost over en pastaret. Ikke nok med, at det kan gøre smagen bedre, kan det også gøre noget for selve udtrykket af din anretning. Det er helt klart noget, som vil imponere dine gæster og give indtryk af, at du ved, hvad du laver.

En anden stor fordel ved rivejern er naturligvis, at det kan være en langt hurtigere metode til at snitte grøntsager frem for med en kniv. Har du derfor ikke tid eller overskud til at snitte i hånden, kan du bruge et rivejern.