Sådan fornyer du gamle designklassikere

Med tiden vil ethver møbel og boliginteriør blive nedslidt, især hvis man bruger det meget. Dette gælder desværre også smukke designklassikere, som Arne Jacobsens ikoniske 7’er stole, Wegners tidløse Y-stol og Poul Henningsens flotte lamper. Disse møbler har dog ofte særlig affektionsværdi for os, der har investeret i dem. Der er netop ikke bare et Ikea møbel, som man nærmest er ligeglad med. Der er dog heldigvis noget, som man kan gøre for at fornye disse nedslidte designklassikere! Læs med og hør hvordan. 

Forny dine designermøbler med sprøjtemaling og sprøjtelakering

I Rødovre, lidt uden for København, finder du firmaet Dibbern Color Design, https://www.dibberndesign.dk/, der har specialiseret sig i sprøjtemaling og sprøjtelakering af møbler, lamper, cykler, alufælge og mange andre ting, herunder sprøjtemaling eller lakering af gamle designklassikere. I mere end 40 år har Bent Dibbern og hans medarbejdere sprøjtemalet eller lakeret alt fra PH lamper og 7’er stole. Dibberns sprøjtelakering har desuden en ekstra kraftig tykkelse, hvilket giver en unik dybde i farverne og en ekstra god holdbarhed. Ved sprøjtelakering foregår det typisk ved at sprøjtemalere afvasker og sliber møblet, så overfladen er så blank og glat, som mulig. Derefter sprøjtelakeres møblet 2-3 gange, hvilket giver en rigtig lang holdbarhed. 

Når Dibbern Color Design arbejder med designklassikere, så behandles møblerne selvfølgelig forsigtigt. De ved, at møblet har en stor affektionsværdi, så derfor er det vigtigt, at møblet ikke bliver beskadiget. Uanset hvilket møbel, der arbejdet med, så bliver sprøjtearbejdet selvfølgelig udført ekstremt omhyggeligt. Både mht. stole og en lampe, så kan du få den sprøjtelakeret i præcis den farve, som du ønsker. Ift. designklassikere, så anbefales det selvfølgelig, at du vælger samme farve, som den originale version. Man kan heldigvis vælge mange forskellige farver, når man arbejder med sprøjtemaling, så firmaet skal nok finde en farve, der passer perfekt til den originale farve. Hvis en PH lampe skal sprøjtelakeres, så skiller sprøjtemalerne forsigtigt lampen af, så lakeringen kun kommer på de dele af lampen, der skal lakeres. Til sidst bliver lampen selvfølgelig samlet igen.